Vi listar sveriges alla djurparker

Djurparker.nu

Djurparker i sverige

Här hittar du alla Sveriges djurparker. Har du besökt en djurpark? Sätt betyg och dela med dig av länken på Facebook eller Twitter. På djurparker.se finns det näraliggande information till djurparker och zoologiska trädgårdar. 

En bra djurpark skapar en miljö som djuren trivs i, informerar om djuren, bedriver undervisning, deltar i bevarandeprogram och forskning. 

Djurpark sverige

 Vilka djur kan man hitta på Svenska djurparker?
Apor, kängurur, strutsar, jakar, sebror, lemurer, antiloper, grisar, papegojor är andra djur som man möter i de listade djurparkerna. Många har även en egen hörna för barnen där de kan gå in och klappa och umgås med djuren t.ex. getter, marsvin, höns och kaniner. Kanske får du syn på de 
sällsynta vita tigrarna och polarvargar, de enda i sitt slag i Sverige. Dessutom björnar och lo-djur och mer exotiska arter såsom kameler, kängurur, strutsar, zebror, för att nämna några.

zoo sverige - Vilken är din favoritpark?

Vilket är din favoritpark? Lokalisera din favoritpark, klicka in på parken och rösta. Varje år kårar djurparker.nu “årets djurpark”. Så om du vill att just din favoritpark ska vinna så borde du defenitivt gå in och rösta!

Vill du läsa intressanta fakta om de djur som finns på bland annat på djurparker i Sverige? Besök lurvigt.se

Djurparker i sverige karta

Parken Zoo djurpark i Eskilstuna

Gör en rundvandring i djurparken på Parken Zoo och se våra spännande och exotiska djur.

Läs mer om Parken zoo

Furuviksparken

Vandra genom regnskogen i Afrika, besök lemurlandet, åk flodfärd genom Sydamerika och hälsa på i det nya orangutanghuset i Asien.

Läs mer om Furuviksparken

furuviksparken

Borås djurpark

Prova på det spännande djurvårdaryrket i en av Sveriges största djurparker. Här kan du delta i och lära dig massor om den dagliga skötseln av djuren i Borås Djurpark.

Läs mer om Borås djurpark

Kolmårdens djurpark

Träffa på vilda djur från hela världen i Nordens största djurpark!

Läs mer om Kolmårdens djurpark

Lycksele Djurpark

Lycksele Djurpark älg

Lycksele djurpark är Sveriges nordligaste och specialiserad på nordiska djur. Lycksele djurpark är också Norrlands största turistanläggning.

Läs mer om Lycksele djurpark 

Skånes djurpark

Gillar du nordiska djur? Då är Skånes djurpark rätt ställe för dig!

Läs mer om Skånes djurpark

Ölands djurpark

Ölands djurpark lejon

Ölands Djurpark ligger nära Kalmar och erbjuder sina besökare 150 olika arter av djur från världens olika hörn. Här kan du se alltifrån svenska arter som lodjur till spännande djur från andra delar av världen, som tiger, lejon, zebra, orm, alligator, kragbjörn, gibbon och schimpans.

Läs mer om Ölands djurpar

Ystad djurpark

På Ystad Djurpark hittar du över 60 arter däggdjur, fåglar och reptiler.

Läs mer om Ystad djurpark