Besök

Lycksele
Djurpark

Användarnas omdöme (15)
4/5

Lycksele zoo

Information:

Säsong

22 maj öppnas djurparken

Storlek

ca 47 hektar

Öppettider:

Kl. 10.00

Antal arter:

30

Pris vuxen:

160 kr

Restauranger:

1

Barn:

120 kr

Guidning:

Ja

Barn under 3 år:

Fri entré

Zooskola:

Ja

Besök djurparkens hemsida för exakt information.

Om parken

Lycksele djurpark specialiserar sig på Nordiska djur. Här kan du se flera frihetsberövade djurarter. Bland annat: Gnagare, getter, får, kaniner, marsvin, grisar, höns, renar, vildsvin, kronhjort, älgar, rådjur, rävar, uttrar och mycket mer.

Getungar blir till foder
Passa på att se getterna medans du kan! Unikt för lyckseles getter är att dem ibland blir till djurfoder. Djurrättsalliansen kunde rapportera att 26 getter blev avlivade. Många av dem blev till foder. Samtliga var under ett år gamla.

Djurparken i lycksele är också Norrlands största anläggning för turister.

Lycksele Djurpark älg

Lycksele i blåsväder - tveksam djurhållning

Lycksele djurpark har varit i blåsväder på senare tid eftersom de har avlivat ett flertal fullt friska djur. Bara under de 3 senaste åren har Lycksele djurpark avlivat 184 djur enligt djurrättsalliansen.

 

Friska björnar - avlivade

Året 2017 avlivades 5 helt friska björnar. Anledningen till avlivningen var att det inte gick att omplacera björnarna. 2018 avlivade man ytterligare 3 friska brunbjörnar på grund av en “misslyckad omplacering.”

Djurparker.nu tar starkt avstånd från all oetisk djurhållning. Att avliva fullt friska djur är aldrig acceptabelt. Liv måste gå före affärer. 

Därför måste vi på djurparker.nu ge Lycksele 1/5 i betyg på djurhållningsskalan. Vill du avstå från denna typen av verksamhet så rekommenderar vi att du helt enkelt avstår från att besöka denna djurpark.

Lycksele djurpark karta

Lyckolandet och barnens zoo

Barnens Zoo
är till för barnen, här finns det en speciell djurpark bara för barnen med många av våra husdjur som ko, gris, häst, kanin m.fl.

Lyckolandet – Perfekt för framtida jägare?
Innehåller massor av aktiviteter. Här kan du öva på att skjuta prick med luftvapen. (Perfekt för dig som vill bli jägare och skjuta de fina nordiska djuren vi har i de Svenska skogarna – Alla vet ju att jägare behövs för att hålla ekosystemet intakt. Ibland kan det bli exempelvis bli för många älgar, då måste älgarna och deras ungar skjutas så att dem inte förstör ekosystemet.)

Det finns även möjlighet att köra fyrhjulingar, trampbåtar och varför inte ta en åktur i de fantastiska karusellerna?