Allt om Zebror - Fakta om Zebran

Zebror är ofta det första djuret som man tänker på när man tänker på Afrika. De är kända för sina ränder och för att vara den tredje största arten på land, näst efter elefanter.

Zebror lever i grupper som kallas flockar och de matar på gräs och andra växter. De kan överleva med lite vatten så länge de har tillgång till vegetation, varför en människa kan överleva i en öken om de hade tillgång till vissa växter. Zebror kan gå utan mat under längre perioder på grund av deras effektiva ämnesomsättning. 

Zebror är vackra djur som kommer från Afrika och finns i många djurparker runt om i världen. De är inte hotade, men de hotas av livsmiljöförlust och jakt. Zebror har en mängd olika färger som inkluderar svarta och grå ränder, bruna ränder, guldränder, kastanjebruna ränder och guldbruna ränder.

Zebror är växtätare vilket innebär att de bara äter växter. De äter gräs, löv, buskar och blommor. Ett intressant faktum om zebror är att de kommunicerar med varandra genom kroppsspråk som inkluderar att röra näsor och slicka varandra som ett tecken på tillgivenhet.

Vad äter Zebror?

Zebror är växtätare vilket innebär att de bara äter växter.

Zebror är växtätare, så de har en diet som huvudsakligen består av gräs, lövverk, frukt och andra växter. De konsumerar också några insekter som lever på vegetationen. Zebror kan gå utan vatten i flera dagar eftersom de får ut det mesta av sitt vatten.

Zebran - Ett hotat djur

Zebror är bland världens mest hotade djur. Befolkningen av zebror har minskat i årtionden med bara några få tusen kvar i naturen.

Zebror har rykte om att vara svåra att tämja och till och med farliga i vissa fall, men det är inte alltid sant.

Zebror är snabba djur som lever i Afrika och den afrikanska savannen. De är ofta en symbol för styrka.

Zebror har ränder på kroppen. Dessa ränder hjälper dem att kamouflera i sin miljö, vilket hjälper dem att vara säkra från rovdjur. Zebror äter mest gräs, baljväxter och örter som de hittar i ett område som heter Serengeti.

zebra kamoflage