Besök

Ölands djurpark

Användarnas omdöme (12)
3/5

ölands djurpark öppettider och priser

Information:

Säsong

1 Maj- 12Maj

Storlek

ingen uppgift

Öppettider:

11:00-16:00

Antal arter:

150

Pris vuxen:

395 kr

Restauranger:

ca 8 matställen

Barn under 1m:

Fri entré

Guidning:

ingen uppgift

Ålderspensionärer:

halva priset

Zooskola:

Ja

ölands djurpark pris för barn och priser för vuxna

Vuxen: 1 dag 395,-
Vuxen: 2 dagar 495,-
Barn under 1 meter – Gratis

Tävling - vinn biljetter till Ölands djurpark!

Har du alltid velat besöka Ölands djurpark? Isåfall har du chansen nu. Här kan du delta i en tävling där första priset är entrebiljetter + 2 dagars övernattning på valfri djurpark i hela Sverige. Det är helt gratis att delta.

Om parken

Ölands Djurpark ligger på Förjestaden, Öland. Ca 14 minuter med bil från Kalmar och har ca 150 olika arter från världens hörn och kanter. På Ölands djurpark kan du få åskåda alltifrån exotiska djur som lejon, alligatorer, ormar, schimpanser, kragbjörnar, zebror till vanliga svenska arter som lodjur, älg, ren och lamm. Ölands djurpark har även en nöjespark och vattenland.

Ölands Djur och Nöjespark ligger endast en kilometer norr om brofästet på Öland.

Vägbeskrivning:
Från Kalmar kör man över Ölandsbron (väg 136). Vid första avfarten på Ölandssidan svänger man höger. Det finns skyltar som klart visar vägen, det står Djurpark på skyltarna.

Ölands djurpark karta

ölands djurpark karta

djurpark öland & Boende

Ölands Djur & Nöjespark erbjuder sina kunder en helt unik och populär stugby med boende intill den afrikanska savannen. Här bor ni granne med djur som zebror, gnu, manfår, lejon, stuts med flera. Ett boende som inte kan skådas på alltför många ställen i Sverige. Intresserad? För bokning eller mer information ring oss gärna. (Ps vänta inte för länge med din bokning då stugorna fövinner snabbt). Här finns även familjeboende i vandrarhem, motell samt villaboende.

Zoologen på Ölands djurpark

Till zoologens arbetsuppgifter hör bland annat att medverka vid uppförandet av nya djuranläggningar, för att passa varje specifik djurart. Zoologen hjälper också djurvårdarna med olika syssel-sättningsprogram för våra djur. Detta är ett mycket viktigt arbete för djurens välbefinnande. Visste du att Ölands Djurparks schimpanser har en egen TV med video? Zoologen på Djurparken öland heter Nisse Hilldén och är en av Sveriges mest namnkända inom sitt område.

ölands djurpark vattenland

Här är det fullt upp för hela familjen. Ölands zoo har inte bara ett zoo, Ölands djurpark har även en fantastisk vattenpark. Vattenlandet 

ölands djurpark vattenland

Parkens mål

Till djurparkens mål för verksamheten hör inte bara att roa publiken, utan även:

  • Att deltaga i olika bevarande projekt.
  • Samarbeten med förskolor och skolor.
  • Att ha en utbildande funktion, detta vill de visa genom deras djur i så naturliga miljöer som möjligt. Ge en folkutbildning på en så pedagogisk nivå som möjligt.

Vilka djur finns på ölands djurpark?