Besök

YSTAD
Djurpark & ZOO

Användarnas omdöme (8)
4/5

ystad djurpark ÖPPETTIDER OCH PRISER

Information:

Säsong

1 Maj-31 Maj

Storlek

ingen uppgift

Öppettider:

10.00-18.00*

Antal arter:

60

Pris vuxen:

130 kr

Restauranger:

ett café

Barn:

90 kr

Guidning:

ingen uppgift

Barn under 3 år:

Fri entré

Zooskola:

Vägbeskrivning:

Hemsida:

Besök djurparkens hemsida för exakt information.

Om ystad park

På Ystad Djurpark hittar du över 60 arter däggdjur, fåglar och reptiler.

I det böljande landskapet träffar du både stora exotiska djur från olika världsdelar och många lantraser, men här finns också apor, lemurer, fåglar och terrarium. Sammanlagt har Ystad Djurpark ett 60-tal olika arter. Här finns också en stor badanläggning (öppnar 1 juni) med uppvärmda pooler och ett härligt café.

ystad djurpark karta

ystad djurpark karta

Ystad zoo information

Information: En viktig del av djurparkens verksamhet är naturligtvis att förmedla kunskap om djuren, deras miljö och beteenden, och om de hotas ute i världen. Under länk till “Djuren” till vänster kan du se vilka djur du kan träffa på Ystad Djurpark. Och när du är här på besök finns det massor av spännande fakta att läsa om djuren!

Undervisning: De bedriver också undervisning på gymnasienivå inom Naturbruksprogrammet. Sammanlagt har Djurvårdareleverna undervisning på Ystad Djurpark under ett av sina tre gymnasieår. Undervisningen sker i samarbete med Sydskånska Gymnasieförbundet

Bevara hotade djur: En annan viktig del är att delta i bevarandeprogram för hotade arter. På Ystad Djurpark har de bl a Ringsvanslemurer som får ungar, och sedan 2005 deltar de i projektet för återinförandet av Vit stork i Sverige. Ystad Djurpark är också med i diverse internationella kampanjer för att samla in pengar och informera om hotade djur (2006: Noshörningar, 2007: Madagaskar, 2008: Grodor, 2009-10: Rovdjur).

Forskning: Om det är möjligt skall djurparker även bedriva forskning. 2005-2007 genomförde dem vårt första större forskningsprojekt (finansierat av Djurskyddsmyndigheten) som undersökte hur smådäggdjur påverkas om de får större utrymme och intressantare miljö. De deltar också i olika projekt som driva av Lunds universitet.

Ystads Djurpark håller flera djurarter från den Afrikanska kontinenten, t.ex. Elandantilop, Sebra, Watussi och inte minst Ringsvanslemur. En viktig uppgift för världens djurparker är att bidra till att hotade arter och naturområden bevaras. I Afrika håller just nu många arter på att försvinna, bland annat på grund av jakt och av att deras naturliga miljö hotas (genom bl.a. skogsavverkning och ökenspridning).